Показать сообщение отдельно
Старый   01.07.2009, 21:59
  (#207)
Злой я...
shar - СуперБог!shar - СуперБог!shar - СуперБог!shar - СуперБог!shar - СуперБог!shar - СуперБог!shar - СуперБог!shar - СуперБог!shar - СуперБог!shar - СуперБог!shar - СуперБог!

Данилов: ...Мене почали «мочить»

Сьогодні терміном на два роки було обрано президента Прем’єр ліги – Віталія Данилова. Одразу після закінчення засідання президентів клубів, новообраний голова відповів на питання кореспонденту сайту turnir.com.ua

-Як ви сприймаєте закиди в пресі, про те що сьогоднішнє зібрання не легітимне, не законне?

-В цій ситуації слід розглядати обидві сторони медалі: сьогодні стало відомо, що в суд пан Коломойський подав на те, що Прем’єр ліга незаконно зареєстрована. Хочу нагадати всім, що реєстрацією Прем’єр ліги займався Вадим Рабінович. Тут же постає наступне питання, яке має моральне право Коломойський висувати в президенти Рабіновича? Виходить якби сьогодні засідання провело угрупування та ті що поряд, як каже Коломойський, то воно б вважалось легітимним. А те що зібралось одинадцять представників клуби які обрали президента – це незаконно. Хочу ще також зазначити, що з боку Коломойського та ще певних осіб, йшов тиск на представників клубів. Яким давали настанови не приходити на сьогоднішні збори. Як взагалі можна було сьогодні не провести зібрання? Через три тижні розпочинається наступний чемпіонат, хто б відповідав за нього? Знову пішли б розмови, про те що Данилов в усьому винен. Я взагалі не розумію задля чого весь цей цирк.

-Після таких скандальних виборів на ваших плечах лежить подвійна відповідальність?

-Скандальні вибори – річ відносна, не слід так казати. За пост президента боролись кандидати, одна частина людей хотіла бачити свого кандидата в кріслі, він був би більш лояльний до них. Якщо ви подивитесь хто сьогодні голосував за мене, то ви побачите що не можна казати що мене обрало якесь угрупування щоб я представляв їх інтереси.

-Ви готові карати пана Коломойського, який подає скарги на Прем’єр лігу у правові інстанції?

-Адже є правило згідно яких для початку потрібно подавати скарги до футбольних інституцій.
Є устав і регламент федерації футболу України який забороняє футбольним суб’єктам, що входять до федерації звертатись до не футбольних інстанцій, простих судів. Вирішувати що робити і як карати повинні вирішувати самі клуби та федерація футболу. Якщо федерація не має подвійних стандартів, вони повинні розібратись у цій ситуації і не залишити всього так просто. Але якщо один з віце-президентів сам подає цю скаргу, то тут важко вгадати як надалі розгортатимуться події. До цієї ситуації я б підібрав приказку: «Риба гниє з голови».

-Ви готові проводити чемпіонат без клубів, що неп з’явились сьогодні на засідання?

-Я сподіваюсь що ніхто не вийде з складу Прем’єр ліги і всі ті «гарячі голови», що створили цей конфлікт заспокояться і все нормалізується.

-Не боїтесь що ці клуби почнуть робити якісь протести?

-Якщо вони робитимуть протести у мене одразу постає питання проти кого. Проти Данилова, чи Прем’єр ліги, можливо проти всього українського футболу? Я в цю справу вклав свої великі кошти і безболісно не можу слідкувати за сьогоднішньою ситуацією. Якщо ми хочемо створити ситуацію подібну до баскетболу, то гадаю вболівальники зробити це Коломойському не дозволять.

-Поясність ситуацію з минулими виборами, коли було два кандидати Курт і Рабінович, перший відмовився і залишився один кандидат. Тоді ви заявили, що потрібно шукати нових кандидатів і проводити вибори знову. Сьогодні ми побачили таку ж саму ситуацію коли знявся Рабінович, але вас таки обрали президентом?

-Ситуація тоді була трохи інша: тоді був і не перший і не другий тур. І якщо ми тоді б провели вибори переміг би пан Курт. Адже за уставом у нас прописано що перший тур це вісім плюс один голос, другий тур це більшість. Тому була пропозиція компанії, що проводила вибори знайти найбільш рейтингових конкурентів , провести з ними консультації стосовно фінансових умов, а вже потім провести вибори. Вибрали двох кандидатів і мені, як президенту було доручено провести з ними консультації для того щоб всі розуміли на які витрати повинні розраховувати президенти клубів. Зараз же починають перекручувати всю суть тих виборів. Вибори не відбулись, тому що був лише один кандидат. Ми звернулись до кампанії, що проводила вибори, щоб вони провели бесіди з кандидатами що були на тему нових виборів. Свої кандидатури висунув Томас та голландець(Вертс- прим. Автора) якого сьогодні ми не побачили, але він не відмовлявся від виборів. У нас є всі документи, які доводять що Вертс приймав участь у виборах.

-Чому голландця Криса Вертса не було на сьогоднішніх виборах?

-У нього сьогодні був семінар в Африці чи Азії на тему футболу. З ним можуть зв’язатись любі засоби масової інформації і перевірити цю інформацію.

-Чи правда, що він працює в англійському «Сандерленді»?

-Так.

-Чи не здається що вашим першим завданням як голови Прем’єр ліги є об’єднати ці ворогуючі табори, що сьогодні повстали проти вас?

-Нашим першим завданням буде підготувати всі документи та регламент змагань до початку самих змагань, щоб все було зарегламентовано. Також слід провести тендер на спонсора Прем’єр ліги, трансляції. У нас багато роботи, яку вже сьогодні потрібно розпочинати працю. А те що ми бачимо, як відбуваються якісь суперечки, то таке відбувалось постійно. Я думаю що «Динамо» і «Дніпро» і клуби що з ними передадуть нам всі права на трансляцію і конфлікт буде залагоджено.

-Не так давно в пресі Вадим Рабінович показував заробітні плати робітників Прем’єр ліги, та сьогодні в розмові зазначив що якби він став президентом то понизив би всі заробітні плати до трьох тисяч гривень?

-Всі пам’ятають як організовувалась Прем’єр ліга? Коли вона створювалась, щоб набрати штаб нам потрібно було запропонувати людям умови не гірші попереднього місця праці. Зарплати, які показав пан Рабінович, це фонд з якого ще вираховувались податки. Прем’єр ліга працює відкрито, без будь-яких конвертів. Всі заробітні плати були затверджені президентами клубів і ні для кого цей папірець не став секретом. Я вам навіть скажу людей, які передали Рабіновичу цю інформацію. Представник «Динамо» передав цей папірець Ігорю Суркісу, а той вже Рабіновичу. Не думаю, що Вадим Зіновійович знайшов би людей які б цілодобово працювали на благо Прем’єр ліги за його гроші. А те що вони кажуть про завищені зарплати, слід ,поглянути скільки отримують їх футболісти. Прем’єр ліза – комерційна організація, яка живе на гроші президентів клубів, це ж не державні кошти. Пану Суркісу не сподобалось що у мого помічника заробітна плата 20 тисяч гривень. Він би краще подивився скільки він платить своїм гравцям, які навіть на футбольне поле не виходять. Він перший погодився з цим фінансовим планом, але перед вибором проти мене почали пускати брудні технології. До того моменту як я не заявляв, що хочу стати президентом до мене не було ніяких питань, але після моєї заяви все змінилось, мене почали «мочить».

-Як довго ви чекали цього моменту?

-Якщо чесно то довго, коли ми з паном Бабаєвим летіли на фінал Кубку УЄФА в Стамбул він сказав мені, якщо клуб вилетів, то можна спробувати стати президентом Прем’єр ліги. Я зваживши за і проти та вирішив спробувати.

-З самого початку ви були проти цього?

-Я цього не приховую, я і зараз про це згадую. Коли було минуле голосування, я проголосував за пана Курта. Я вважав, що саме він повинен був стати президентом.

-В президенти ви пішли для того, щоб не переміг Рабінович?

-Сьогодні я прочитав інтерв’ю пана Коломойського де він казав про узурпацію влади. В президенти я пішов, щоб не побачити узурпацію влади з боку Коломойського. У нього і так вже є суддівський корпус, який він назначає і прибирає. Йому лише не вистачало Прем’єр ліги.

-Чи правда про те що пан Коломойський володіє не тільки «Дніпром», але й «Кривбасом» і «Арсеналом»?

-Стосовно цієї теми я можу казати лише здогадками. Якщо абстрагуватись то ФК «Харків» за минулий рік шість разів грав з одними і тими гравцями: два рази з «Дніпром», два рази з «Кривбасом» і стільки ж з «Арсеналом». Змінювалися лише назви, а футболісти грали ті ж самі. Першою задачею клубів буде прозорість, якщо клуби попросять розібратись в цій ситуації, я як президент повинен буду зайнятись цим. Головними критеріями моєї роботи буде: прозорість,незаангажованість та рівні права всім клубам.

-Чи правда, що ви працюватимете безкоштовно?

Я вже стільки грошей витратив на футбол, під час праці в ФК «Харків» і «Металісті», що мені за два роки що мені довірили керувати Прем’єр лігою хочеться створити організацію якою можна буде пишатись, і люди казатимуть її створив Данилов.

-Це результат старань Рабіновича?

-Та ну ви що? Про це і смішно говорити, доходить до того, що футбольний клуб «Арсенал» пише лист в Верховну Раду України з питанням, чи може народний депутат Данилов займати посаду президента Прем’єр ліги. «Динамо» починає обдзвонювати постачальників спортивної форми з питанням, чи винен вам щось Данилов.

-Чому на зібранні де обирали президента Прем’єр ліги не було представників п’яти клубів?

Вони хотіли домовитись з іншими представниками клубів, щоб ті також про бойкотували засідання і не обрали президента. Адже Данилов їм чомусь не підходить.

-Без цих п’яти клубів ви так швидко впорались і все вирішили...

-В житті завжди повинен бути якийсь подразник, сьогодні ним стали ці клуби. Ця конструктивна дискусія принесе нам лише користь.

-Чому ви їм так не підходите?

-Бо я маю принципові рішення. Наприклад, якщо колегія вирішила проводити суперкубок в Сумах – це колегіальне вирішення, а не поблажка Данилова. Якщо Суркіс захотів проводити цей матч в іншому місці, то слід згадати що Прем’єр ліга – це не його кишенькова організація, яка його буде постійно слухатись.

-Сергій Палкін сказав,що ви погодились скоротити заробітні плати працівникам Прем’єр ліги?

-Так, я погодився. Сьогодні у нас був проект бюджету, але ми його не погодили, адже мені потрібен час для того щоб поговорити з кожним працівником нашої організації, вислухати його пропозиції і проблеми, зрозуміти чого не вистачає. Відповідальність буде на мені, тому я попросив трохи часу. До речі заробітні плати були зменшені на 10% ще до заяви Рабіновича, і скоро вони стануть ще меншими.

-Ваші перші три кроки як президента?

-Ви задаєте питання як президенту України, це у нього є програма 10 кроків вперед, 10 назад. Я хочу попрацювати з своєю командою, у нас залишилось дуже мало часу. Вже на суперкубку нам потрібно буде приймати серйозні рішення.

Марко Глевкий, turnir.com.ua

Лучше по утру на Google Earth искать ГДЕ пил, чем на You Tube - КАК !!!