Показать сообщение отдельно
Старый   12.09.2008, 09:42
  (#386)
Злой я...
shar - СуперБог!shar - СуперБог!shar - СуперБог!shar - СуперБог!shar - СуперБог!shar - СуперБог!shar - СуперБог!shar - СуперБог!shar - СуперБог!shar - СуперБог!shar - СуперБог!

Під майбутнім стадіоном "знайшли" водогін. Для Садового це не проблема

Ще не збудований стадіон до Євро-2012 приносить нові несподіванки. Виявляється, через територію, на якій планують розташувати майбутній стадіон, пролягає стрийський водогін, діаметром півтора метра. До того ж, цей водогін – одна з найбільших артерій питної води Львова. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив начальник Головного управління земельних ресурсів у Львівській області Дмитро Завтур.

Щоправда, до цього часу ані проектанти, ані геологи, які досліджують цю земельну ділянку, не виявили такої «дрібнички» як водогін. Чи принаймні, не повідомили про це громадськість. Відтак, за словами Дмитра Завтура, ця обставина вносить нові перешкоди на шляху до зведення стадіону.

Санепідемстанція не погодить будівництво стадіону, якщо цей водогін не буде перенесено. Натомість навіть часткове перенесення водогону досить дорого обійдеться львів ’янам , а дже протягом певного часу їм доведеться обходитися без водопостачання. Не додає оптимізму Дмитру Завтуру і львівська оперативність заміни комунікацій.

«Земельна ділянка, яку виділено під будівництво стадіону та його інфраструктури, становить 25 га. Стадіон займе максимум 7 га, решту виділили під допоміжні споруди. Але якраз стадіон мав би бути розміщеним над водогоном. Таке враження, що у нас спочатку роблять, а потім думають», - наголошує Дмитро Затур.

Проблемним, за словами Дмитра Затвруа, є і питання фінансування будівництва стадіону до Євро-2012. Він переконаний, що жоден із так званих «нових» інвесторів, про які після невдалих домовленостей з Альпіною та ФК «Карпати» заговорили львівські посадовці на чолі з Андрієм Садовим, не проінвестує будівництва стадіону в обмін на землю довкола споруди.

«Всі розповіді міської влади інвесторам на зразок «поміняємо вашу роботу на землю» не дадуть результату. Будуватимуть стадіон тільки за гроші. За обіцянки в нас ніхто нічого не будуватиме», - вважає Дмитро Завтур.

Натомість він переконаний, що кошти на стадіон до Євро-2012 треба шукати у державному бюджеті. «Доки не буде серйозних втручань з держбюджету, місто стадіону не побудує. Треба бити на сполох і шукати ці кошти у державному бюджеті», - запевняє Дмитро Завтур.

Дмитро Завтур, начальник Головного управління земельних ресурсів у Львівській області: «Стадіон до Євро-2012 буде розміщений над стрийським водогоном»
«Я не знаю, як робили вибір земельної ділянки під стадіон до Євро-2012, але в районі майбутнього стадіону проходить стрийський водогін. Я розумію, що в принципі цей водогін можна перенести, але на скільки часу пів-Львова залишиться без питної води – невідомо. Стрийський водогін – це труба діаметром півтора метра. Цей водогін – одна з найбільших артерій питної води Львова. Я не знаю точно, скільки районів міста він забезпечує водою, але це величезний об’єм води.

Для того, щоб почати будівництво стадіону, потрібно отримати згоду санепідемстанції. Але СЕС не дозволяє будівництва стадіону, якщо не буде перенесений цей водогін. Його треба переносити, мабуть, на метрів 20. Для цього його треба перекрити. Але ми бачимо, як сьогодні у Львові роблять дороги і міняють під ними комунікації.

Під час вибору земельної ділянки ніхто навіть не згадав про те, що там є такі серйозні комунікації. Земельна ділянка, яку виділено під будівництво стадіону та його інфраструктуру, займає 25 га. Сам стадіон займає максимум 7 га, решту займатимуть допоміжні споруди. Але саме стадіон буде розміщений над водогоном.

Таке враження, що у нас спочатку роблять, а потім думають. Зараз запропонувати вихід із цієї ситуації повинні люди, які проектують стадіон».

Володимир Гірняк, депутат міськради, фракція УНП: «Про стрийський водогін не знали ні депутати, ні робоча група з підготовки до Євро-2012»
«Я можу сказати одне: як на мене, за останні півтора роки, отримавши такий унікальний шанс в першу чергу покращити життя мешканців нашого міста, міський голова зі своєю командою зробив все, щоб ситуація із підготовкою до Євро-2012 стала критичною.

Стрийський водогін – це ще одна проблема, яка з’явилася в процесі проектування і будівництва стадіону. Я не знаю, чи знала про це міська влада, чи ні, але усі ці питання давно мали би бути погодженими. Депутати про цей водогін, звичайно, не знали. Про це навіть не знає робоча група з підготовки до Євро-2012.

Вчора ми мали зустріч з міським головою. Зустріч виглядала таким чином: коли ми Садовому говоримо про те, що Львів має проблеми з підготовкою до Євро-2012, він нам відповідає: «Зате, яка прекрасна сьогодні погода, і який прекрасний Львів». Отакі «дискусії» в нас відбуваються останніх півтора року.

Я можу сказати одне, якщо, не дай Бог, Львів все ж таки втратить шанс покращити життя львів’ян і прийняти Євро-2012, то міський голова має навіть не чекати на рішення ради і на наступний же день подати у відставку».

Олег Засадний, директор департаменту з підготовки до Євро-2012: «Будівництво стадіону не спричинить проблем із водопостачанням»
«Львів не матиме проблем із водопостачанням у зв’язку із переміщенням стрийського водогону, який є одним із основних водогонів Львова.

Необхідність перенесення водогону на ділянці поблизу будівництва стадіону на Стрийській – Кільцевій існує через те, що лінія водогону пролягає в середньому за 20 метрів від ділянки, де буде споруджений стадіон. А згідно з будівельними нормами, захисна зона водогону повинна становити 50 метрів.

У рамках робочої групи з питань будівництва стадіону сьогодні, 10 вересня, на рівні усіх профільних відомств був погоджений варіант переносу водогону.

Варто заспокоїти мешканців міста, оскільки роботи з переносу водогону жодним чином не спричинять перешкод у водопостачанні. Бо спочатку будуватимуть та вводитимуть в дію паралельну гілка водогону, а після цього буде припинено роботу діючої.

Роботи з перенесення водогону не спричинять затримки графіку робіт з будівництва стадіону, оскільки діючий водогін не знаходиться на ділянці, де будуватиметься стадіон».

http://portal.lviv.ua/