Тема: Интервью
Показать сообщение отдельно
Старый   17.07.2007, 11:59
  (#242)
FC DNIPRO
StaR - Бог!StaR - Бог!StaR - Бог!StaR - Бог!StaR - Бог!StaR - Бог!StaR - Бог!StaR - Бог!StaR - Бог!
 
Аватар для StaR
 
По умолчанию

Володимир ЄЗЕРСЬКИЙ: "Вибір гравців - право тренера"

Дебютувавши в складі "Шахтаря" в матчі за Суперкубок, Володимир Єзерський пропустив гру новоï команди проти "Динамо" в стартовому турі першості краïни. Про причини своєï відсутності, про реакцію на критичні зауваження Чигринського та про стосунки з Луческу захисник збірноï Украïни розповів у ексклюзивному інтерв'ю "Прессингу".

- Володимире, в недільному матчі проти "Динамо" залишилися на лаві запасних внаслідок звичайного принципу ротаціï чи, не дай Боже, маєте якісь проблеми зі здоров'ям?

- Травми і пошкодження наразі не турбують. Чому ж не потрапив до основи? Напевно, тренер вирішив, що в такому важливому матчі варто довіритися більш знайомим та зіграним між собою футболістам. Вважаю, що сталість ігрових зв'язків для захисноï лініï - надзвичайно важлива. Адже оборонці мають розуміти один одного з півслова.

- Якщо відверто, судячи з перебігу подій на полі РСК "Олімпійський", ви - зі своïм досвідом та кваліфікацією - вельми б пригодилися команді...

- Не мені судити. Можливо, з боку видніше, одначе вибір гравців - право виключно наставника. Я не збираюсь забивати собі голову питаннями, чому не грав. Моя справа належно працювати на тренуваннях, користуватися кожним шансом в матчах, щоби довести свою профпридатність.

- У матчі за Суперкубок, схоже, вам не вдалося одразу ж віднайти взаєморозуміння з напарником Дмитром Чигринським...

- Справді, проте не забувайте, що аби почувати себе більш-менш зіграними, необхідно провести пліч-о-пліч хоча б декілька офіційних матчів. Ми ж, якщо не помиляюсь, в одеському двобоï з динамівцями вперше вийшли у такому складі. Можна сказати, то був певний експеримент. При цьому, вважаю, ми заслуговували на перемогу, але не зуміли трохи уважніше зіграти в атаці. Тому залишається тільки привітати киян з перемогою...

- Володю, поясніть, будь ласка, парадокс: в захисній лініï "Шахтаря" зібрані класні гравці, та все одно кількість помилок в обороні в останніх матчах просто вражає.

- Очевидно, до цього призводить той факт, що більшість гравців команди - в тому числі флангові захисники - віддають багато сил атакуючим діям. Не можна заперечувати, що ті ж Даріо Срна чи Разван Рац - виконавці європейського рівня. Проте іноді, з об'єктивних причин захоплюючись атакою, вони не встигають повертатися назад. Не завжди вчасно переключаються з наступальноï на оборонну фазу півзахисники. Не сприймайте це як критику: такі проблеми притаманні кожній команді, що веде матч в агресивній манері. Суперники на кшталт киïвського "Динамо", що собаку з'ïли в грі на контратаках, частенько мають нагоди скористатися "дірками", котрі виникають в тилу "Шахтаря".

- В останніх матчах не диво багато претензій виникає до Дмитра Чигринскього. Деякі фахівці припускають, що юний капітан гірників "спіймав зірочку" і знизив вимоги до себе. Ви згодні?

- Я знаю Діму як дуже хорошу людину та талановитого футболіста. Можливо, на початку сезону він ще не набрав належних кондицій, тому не демонструє свого звичного рівня. Повірте, це скоро минеться.

- До речі, після суперкубковоï поразки "Шахтаря" в Інтернеті з'явилося інтерв'ю Чигринського, яке мас-медіа презентували як "наïзд" на Єзерського...

- А про що мова? Я не читав.

- Чесно кажучи, заголовок того інтерв'ю "Чигринский звалил вину на Езерского" притягнутий за вуха, адже Дмитро сказав наступне: "По-моему, одной из главных причин того, что мы пропустили два мяча, стала наша несогласованность с новобранцем команды Владимиром Езерским. Он, безусловно, прекрасный футболист, но мы крайне мало времени провели на поле вместе, поэтому часто недопонимали друг друга".

- Рація в його словах, безумовно, є. Скажу, що після матчу Чигринський мені жодних претензій не висловлював.

- Думаю, він ще занадто молодий, щоб критикувати вас...

- Я ніколи не прикриваюся своïми заслугами та досвідом. Якщо б йому захотілося висунути мені якісь зауваження - не проблема. Тим паче, Дмитро - капітан команди. Я ж готовий відповісти на всі претензіï самовідданою грою та наполегливою працею на тренуваннях.

- Завершуючи тему Суперкубку, скажіть, про що Мірча Луческу постійно вам кричав від бровки?

- То були робочі підказки. Наші півзахисники в якийсь момент почали надто багато передач віддавити назад, тому тренер просив, щоб ми ïм підказували, а також самі допомагали швидше доправляти м'яч у зону атаки.

- Спільну мову з наставником вже знайшли? Взагалі з ним легко спілкуватися?

- Моє перше враження про Луческу - надзвичайно "футбольна" людина. Він просто живе грою, постійно дістає та аналізує гори новоï інформаціï - про світовий та украïнський футбол. Нормально з ним поговорити, звичайно, заважає мовний бар'єр. Хоча специфічні терміни російськоï мовою він уже опанував.

- З новобранцем Кристіано Лукареллі вже познайомились?

- Ні, по-моєму, він лише в неділю прибув до Донецька і команді представлений ще не був.


FC DNIPRO
D N I P R O P E T R O V S K


   
Ответить с цитированием